Miks ma ei suuda liigsöömist lõpetada?

Enamik inimesi on endaga rahulolematud, sest peavad endid vähemal või suuremal moel paksuks. Selle asemel, et end materdada tõusva kehakaalu pärast, peaksid endalt küsima, mis on sinu elus see, mis teeb sind ebakindlaks. Ja see võib olla sinu töökoht, õpingud, suhted, abikaasa, seksuaalsus või elus toimuv üldiselt.

Küsi endalt: „Kuidas on minu elus lood turvalisuse ja kaitstusega?“

Pole midagi parata-  liigsöömine on seotud ebakindlusega, turvalisuse puudumisega, teadmatusega tuleviku ees ja ka perspektiivitusega.  Kui oled ebakindel või hirmunud, tunned stressi, teadmatust, siis polsterdab sinu keha end pehme rasvakihiga, luues justkui kaitserüü sinu ümber.

Teraapias tood oma tähelepanu kaalult, dieeditamiselt ja toidutrallilt ( liigsöömiselt) endale ning asud tegelema mudeliga, mis ütleb:“ Tegelikult ma vajan kaitset, sest tunnen end ebakindlalt.“ Ja sa näed, millise hooga suudavad meie rakud reageerida vaimsetele mudelitele. Tulemuseks-  kaal väheneb.

Tihti ongi ülekaal sinus peituva hirmu väline avaldus. Kui täna vaatab sulle peeglis vastu tüse inimene, siis tea, et see on sinu endise mõtteviisi tagajärg.

Sinu homse figuuri loob see, kuidas sa täna endast mõtled.

blog thumbnail